Att gå ut och gå

Nyttigare än många tror

Att gå ut och gå kan många tycka är både tråkigt och undrar om det verkligen gör någon nytta. Men det gör det faktiskt. Om du går ut och går bara en halvtimme varje dag så gör det att du mår mycket bättre. Man behöver inte springa.

När du är ute och promenerar går din puls upp och du kanske tom svettas lite eller blir ordentligt varm. En lite raskare promenad förebygger depression. För när du använder dina muskler tillverkas enzymer som skyddar din hjärna och din inflammationsnivå sjunker i kroppen.

Och att promenera gör också att hjärtat pumpar in mer syre i hjärnan och kroppen. Tom ditt blodtryck sjuker och du kommer att känna dig piggare och gladare.

Om du tycker att det är tråkigt att promenera så sätt på musik eller en ljusbok i öronen så lovar jag att du tom kommer att gå längre än vad du planerat från början. Jag visste från början inte var jag skulle gå, men när jag satte på min ljudbok så gick jag bara runt på mina gångvägar i mitt område.

Och vill du sätta på musik istället kanske du tom börjar jobba lite lätt pga du vill följa med musiken. Prova dig fram och ta dig fram för att du ska må bättre och bli piggare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *