Höstmörker

Blir du hängig på hösten

Hösten kan göra att vi både blir tröttare och hängigare nu när det är så mörkt. Man fortsätter sin vardag precis som vanligt, men ändå känns det inte som vanligt. Man tappar lusten till att göra det man brukar.

Men det finns några knep som du kan använda dig av för att få upp ditt humör igen. Och det första du ska göra på morgonen när du kliver upp är att tända upp lite mer hemma. Du ska inte smyga iväg till toaletten utan att tända tex din sänglampa för mycket ljus på morgonen återställer din kropps dygnsrytm.

Rör på dig

När man blir trött och hängig är det lätt att man sätter sig ner eller lägger sig ner i sängen men det gör bara att du blir mer hängig. Ta dig en promenad så ofta du kan. Börja med att bara ta en promenad runt kvarteret om det är så, bara du rör på dig. Sen kan du ta längre och längre promenader och du kommer både bli piggare och humöret blir bättre. När du rör på dig släpper kroppen ut endorfiner som gör att du mår bättre.

Det är i alla fall en början till att må bra eller bättre !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *