Endorfiner

Sponsrat inlägg i samarbete med Sinful

Vi alla behöver endorfiner

Endorfiner är det som gör oss glada och någonting vi verkligen behöver. Dopaminet ger oss en belöningskänsla och nordadrenalin gör att vi känner oss pigga.

Endorfiner är kroppens eget morfin. När vi gör illa oss så släpps endorfinerna ut för att minska smärtan. När endorfinerna binder till sina receptorer i hjärnan förändras nivåer signalsubstanserna dopamin och noradrenalin. Det ger oss lyckokänsla och styrka, så vi behöver verkligen våra endorfiner.

Hård intensiv träning ger också en endorfinkick. Det är därför många säger att de inte gillar löpning, men de gillar känslan efter löpningen. Det är för att efter löpturen kickar endorfinerna igång och det motsvarar ungefär en dos morfin. Därför blir du hög på endorfiner, vilket gör att du vill göra det igen. Eftersom noradrenalinet gör oss pigga så är det smart att ta en löptur på morgonen. Om man är morgonpigg det vill säga.

Det finns viss typ av mat som frisätter endorfiner och därmed gör oss gladare. Om du vill bli glad av din mat ska du äta pasta, bröd, glass,  choklad och jordgubbar. Låter inte som den bästa dieten, men jag förstår att man blir glad om man får mumsa på allt gott.

Det kanske finns en anledning till att jordgubbar doppade i choklad brukar kopplas till någonting sexigt.  Varför inte överraska din partner med jordgubbar doppade i choklad inne i sovrummet. Då kan man njuta av jordgubbar och choklad samt sex som också det ger endorfiner. Det borde ge en stor endorfinkick! Om man vill göra någonting mer spännande mellan lakanen så kan ni hitta skandinaviens största utbud av vuxenleksaker på Sinful. Sex är också viktigt för att få endorfiner, så se till att roa dig i sovrummet vare sig du är ensam eller lever i en tvåsamhet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *