Äter du också en massa bär nu

Både gott och nyttigt

Visst finns det bär och frukter året om i våra affärer nu att köpa. Men på sommaren är det något speciellt med bär. Både att odla, plocka och äta. Det är ju både gott och nyttigt.

Jag har en del vänner som brukar säga att man har sån tur eller lycka att man har en trädgård att odla bär i. Som jordgubbar. Men jordgubbar kan man faktiskt odla i en kruka eller ampel och ha på sin balkong eller i ett fönster.

Jordgubbar innehåller dessutom en massa vitaminer, mineraler och kostfibrer. Vitaminer vill vi ju alla ha och jordgubbar har mer C-vitaminer än apelsiner. Så det är bara att äta hur mycket du vill. Ha jordgubbar till flingorna eller yoghurten på morgonen. Eller en favorit hos mig – skivor av jordgubbar på en. smörgås med philadelphiaost. Så gå och köp några kartonger med jordgubbar eller så åker du och köper lite frön och planterar så har du året om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *