Skip to content
Okategoriserade

Varför kasta överallt

Behövs fler papperskorgar ?

När man är ute och går någonstans vare sig det är i stan, på en parkbänk eller på gatan utanför sitt hus så hittar man skräp. Det kan vara papper, burkar eller egentligen vad som helst. Och man undrar egentligen vad problemet är att kasta det där det ska vara. I en papperskorg eller stoppa ner det i påsen och kasta det hemma. Varför kastar man det på gatan ?

Jag vet inte hur det är överallt, men när jag går hemma och är ute och går så ser jag en massa papperskorgar. Men när vi var inne i stan och köpte en dricka och ville kasta flaskan så gick vi hur länge som helst innan vi hittade en. Och då gick vi in på en restaurang och satte oss och frågade om dom kunde kasta flaskan. Så det är väl lite olika överallt. Men man kan försöka att hjälpa till.

Jag gick bakom ett gäng med ungdomar häromdagen när jag var och handlade och dom hade varit och köpt både dricka och en hamburgare. Helt plötsligt så släppte dom bara papperet som hamburgaren låg i och hamnade på marken. Bredvid dom gick en äldre man som frågade varför dom kastade det på marken och ungdomarna bara skrattade och bad honom sköta sig själv. Men han försökte stoppa dom och bad dom ta upp det och kasta det i papperskorgen. För det fanns det faktiskt där. Ungdomarna fortsatte att skratta och försökte putta undan mannen och då klev jag in innan mannen ramlade och bad dom skärpa till sig. Papperna plockades upp och allt var frid och fröjd.

Men det är faktiskt inte bara ungdomar som kastar skräp utan det är faktiskt alla. Dom som inte bryr sig, dom som givit upp eller dom som inte …. ja, jag vet inte. Jag har sett äldre människor som snyter sig i en näsduk och inte “orkar” stoppa papperet i fickan utan bara går och försöker släppa papperet och tror att ingen ska se.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *