Glas till middagen

Använder du rätt glas?

Har du tänkt på hur många glas det egentligen finns ? Det finns glas för allt idag och det gäller att hålla reda på vilket glas du ska använda till vad om du bjuder hem någon som verkligen kan det där. Vissa är lite petiga men vissa tycker att det inte spelar nån roll bara det ser bra ut och inte glaset är för tjockt.

Ny Fairtrade på Systembolaget – Chilenska La Trilla Sauvignon Blanc

Dom lättaste glasen när det gäller att man ska bjuda på middag är nog vitt – eller röd vin. Vitt vin brukar man bjuda på i smalare högre glas medans rödvinsglasen ska vara kortare och lite tjockare i omkrets. Och ofta hittar man dessa glas i en serie så dom passar att ställa bredvid varann. Och egentligen säger man kupa när det gäller rödvin då dom som kan det där säger att rödvinet smakar fylligare och godare i en större kupa. Och till ett rödvin vill man gärna ha ett vattenglas bredvid så man kan ta.

När det gäller drinkar så beror det helt på vilken drink du ska bjuda på. Det finns låga glas till vissa drinkar, höga glas till “longdrinks”, men. också martiniglas eller margaritaglas.

Jag dricker sällan öl men har lärt mig att när det gäller öl så finns det också olika “regler”. En lager ska man ha i ett högt kupat glas medans en pilsner ska man ha i ett rakt smalt glas.

Sen finns det en uppsjö av andra glas som man kan ha om man vill : champagneglas till nyår eller andra högtider, cognac-, punch- och whiskyglas. Det beror helt på vad man brukar servera och ha hemma. Men det är kul med glas också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *