Uppiggande eller inte

Tycker du om uppiggande eller utan koffein

I dag finns det många smaker när det gäller te. Att köpa te i lösvikt eller i små fina påsar, det kan man välja själv. Och det finns till och med affärer som bara säljer te på vissa ställen. Eller så gör man det ännu enklare för sig och beställer på nätet. Men då kan man inte känna doften av alla teer som finns. Så är du en tedrickare så tycker jag du ska gå in i en affär som säljer te och lukta. Dom har ofta små burkar där man kan lukta och få råd vad man tycker om.

Zoegas kaffe är både en av de godaste och kravmärkt samt fairtrade.

Köper du teblad så innehåller dom koffein. Koffein är uppiggande precis som kaffe. Men alla sorter innehåller inte koffein om du nu inte vill ha det. Du kanske vill ta en kopp på kvällen utan att få i dig en massa koffein och bli pigg. Då ska du välja ett rött te. Ett rött te behöver inte betyda att själva tet är rött, utan det finns olika färger på det. Det kan du få hjälp med i en butik om du är osäker. Det finns också svarta teer utan koffein.

Om du köper löst te så kan du lägga det i en tesil som finns att köpa överallt. Fyll en kastrull med vatten och koka upp. Vill du göra något riktigt speciellt kan du värma upp din tekanna med hett vatten så den inte är för kall. Sen kan du hälla i en tesked med te per kopp i din sil. Ta av kastrullen med vatten precis innan det börjat koka upp och häll i kannan och sen stoppar du i tesilen. Låt det stå och dra i cirka tio minuter innan du dricker det. Låter du det stå längre kan tesmaken bli besk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *