Skip to content
Okategoriserade

Kära pensionärer

Så vill jag också ha det

Jag tycker det är så gulligt när man ser pensionärer gå på promenad tillsammans. Gärna hand i hand. Ofta så är det någon utav dom eller kanske bägge två som har käpp eller något annat hjälpmedel. Men det är så fint att se när dom går där bredvid varann och småpratar och sakta går fram.

En liten paus på en bänk eller på ett cafe för att ta en fika innan dom går hem igen. Och varför ska inte dom få vara lyckliga som levt tillsammans så länge. Visst kan det vara pensionärer som har hittat en ny partner på äldre dar. Men jag gynnar dom verkligen att få dom sista åren tillsammans.

När mina föräldrar levde så tänkte jag ofta på att om mamma skulle gå bort först så skulle aldrig pappa klara sig själv. Och det är likadant med min man. Nu var det så att det var min pappa som dog före så mamma klarade sig jättebra med hjälp av mig. Min mans föräldrar lever fortfarande och bägge är friska – förutom dom vanliga krämporna som det brukar heta.

Men när jag blir så gammal så att jag blir pensionär vill jag också ha det där lugnet tillsammans med min man i några år innan vi blir riktigt gamla. Kunna gå ut tillsammans och njuta. Visst gör vi det nu också, men det är nog något speciellt att göra det när man är äldre. Så det gäller att ta tillvara på tiden man har tillsammans så länge man kan.  Man vet inte vad som händer imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *