Mjölk som är kravmärkt

En utav kroppens byggstenar

Dricker du mjölk till frukost? Mjölk är rik på protein som vi behöver för våra hormoner och enzymer. Dels kalcium som vi behöver för vårt skelett och tänder. Dricker du kravmärkt mjölk innehåller det mer nyttiga fettsyror än vanlig mjölk. Korna som producerar kravmärkt mjölk äter mer gräs än andra kor.

kravmärkt

När du hittar kravmärkta produkter i butikerna så vet du att det är produkter för god djurhållning, naturligt kretslopp och att maten är ekologisk. Dom går igenom hårda regler för att bli kravmärkta då produkterna har att göra med klimatpåverkan. Det finns mjölk som är kravmärkt, men också andra mejeriprodukter, grönsaker, frukt, kött, ägg och ännu fler.

Kravmärkt mjölk

Mjölk kan du använda till så mycket så det är bra att ha en extra förpackning hemma. Ser du att datumet på förpackningen börjar närma sig och du vet att du inte kommer att hinna använda den kan du frysa in den. Ju färskare mjölken är när du fryser in det ju längre håller den. Den håller sig i frysen i cirka tre månader. Mjölk innehåller fettsyror och kan härskna om du har dom för länge i frysen. Det enklaste du kan göra är att frysa in i mindre förpackningar, till exempel isformen eller mindre burkar.

kravmärkt

När du sen ska tina upp din frysta mjölk så lägg förpackningen i kylskåpet. Då tinar dom upp långsamt. innan du fryser ner din mjölk ska du titta ordentligt på datumet som står på förpackningen. Även om det står ett hållbarhetsdatum på förpackningen kan du ändra temperaturen på din kyl om du vill att den håller ännu längre. Normalt så har man plus åtta grader i kylen, men om du istället har plus fyra grader så dubblas tiden. Från fyra dagar till över en vecka. Kolla vad du har för andra produkter i kylen om du ändrar temperaturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *